Balassi Gimnázium Erasmus+

IT@SCHOOL

A budapesti találkozó 3. napja

2016. április 15. 20:24 - balassi.erasmus

A harmadik nap délelőttjén diákjaink a szokásos óralátogatás után a nagyok folytatták a Survey-n megkezdett munkát. A kicsik  egy képregény készítő applikációt (www.makebeliefscomix.com) mutattak meg a vendégeknek. Először négy magyar diák bemutatta az általa elkészített képregényeket, majd elmagyarázták, hogy hogyan kell az applikációt használni. Ezután néhány feltételt megadtak, aminek a felhasználásával a külföldi diákoknak képregényt kellett készíteni. A második órában bemutatták az elkészített képregényeket és megvitatták, hogy mi volt könnyű/nehéz az applikáció használata során.

A második részben a nagyok a Prezi bemutatók készítésével ismerkedtek. A kicsiknek az előző napon bemutatott netikett szabályok közül ki kellett választani szavazással (socrative.com) hogy melyik csoport összeállítása a legjobb. A nyertes szabálycsoportot még egyszer megvitatta azösszes diák, apró kiegészítéseket tettek. Ezután csoportonként kaptak egy applikációt, aminek a segítségével el kellett készíteni a megszavazott 8 szabályt (youtube, Prezi, PowToon, makebeliefscomix). Mindegyik csoport nagyon ötletes és látványos munkát készített.

Délután Budai Várba látogatott el a csoport. Megtekintették a Mátyás templomot és a Halászbástyát, majd egy kérdőív "vezette" sétát tettek.

komment
süti beállítások módosítása