Balassi Gimnázium Erasmus+

IT@SCHOOL

A budapesti találkozó 4. napja

2016. április 15. 21:23 - balassi.erasmus

Ezen a napon az óralátogatás után, a délelőtt első felében a Survey-vel kapcsolatos munkálatokat fejezték be a diákok, és a Wolfram Alpha nevű programot mutatták meg a magyar diákok a külföldieknek.

Később a Netikettel és a program logójával kapcsolatos zárómunkálatok zajlottak. Először a csoportok bemutatták az előző napon elkészített munkákat a netikett szabályokról. Ezutána projekt logó szavazás lezárása után a szervező tanár kihirdette az eredményt, a győztes logóról és elkészítőjéről több fénykép is készült. Végül a csoportok értékelték a munkát, illetve a fő koordinátor megfogalmazta a találkozó utáni feladatokat: értékelő kérdőívet kell online kitölteni, egy, a találkozón készült fényképet ki kell választani és erről írni egy oldalt, illetve az egyik általunk megtanított applikációhoz kell a külföldi diákoknak használati útmutatót készíteni, majd ezeket le kell fordítani a résztvevő országok nyelvére.

A nagyok eközben a gondolattérképek felhasználhatóságával, felépítésével és a www.mindmup.com oldal működésével ismerkedtek meg. A tanultak alapján saját gondolattérképeket készítettek a szürkemarháról, a Rudasfürdőről, a busójárásról és a Túró Rudiról.

Délután a Scavify mobilos alkalmazás használatával a diákok és a tanárok csoportokba rendeződve a belvárosban tettek egy nagy sétát.

Este a magyar és a külföldi tanárok búcsúvacsorán vettek részt.

 

 

komment
süti beállítások módosítása